Koppla upp larmet via mobilnätet (GSM / 3G / 4G)

Om du inte har internet i lokalen eller om din router saknar nätverksutgång så kan du beställa en mobil uppkoppling från oss. Det är ett litet USB-modem som du stoppar in i centralenheten och med ett dataabonnemang från Tre. Klicka här för att läsa mer och beställa.

Du kan även använda ditt eget modem och/eller abonnemang, om du har tillgång till det. Då gäller följande:

• Om du har ett eget USB-modem eller kan få ett från din operatör så måste det vara Huawei E3372 med modellnummer E3372h-153 (står på etiketten under locket). Endast detta modem fungerar för närvarande i centralenheten.

• Du kan beställa SIM-kort från Gardio, men ett billigare sätt kan vara att kolla med din egen mobiloperatör om du kan få ett så kallat Data-SIMkort till ditt eget abonnemang. Det brukar vara gratis eller kosta någon tia i månaden. Vi tar inte något extra i betalning för att tillhandahålla SIM-kort, ni betalar endast det som operatören tar betalt.

• Din centralenhet måste ha hårdvaruversion 0001C (se silveretiketten på undersidan) och vara köpt efter 2017-03-01. Hör av dig till oss annars.