Ansluta Gardio till det Smarta Hemmet

Du kan ansluta ditt Gardio-larm till din Smarta Hem-gateway för att dela data så lamporna tänds när du larmar av etc. Planen är att paketera detta lite snyggare så enkelt att använda, men du kan göra det redan nu om du knåpar lite.

1. Koppla Smart Hem-systemet med nätverkskabel till LAN-porten på Gardio centralenheten.

2. Lägg upp en användare Gardio på larmpanelen, kan heta tex 'Smarta Hemmet'. Smarta Hem-burken kommer sedan att accessa larmet som en vanlig användare.

3. Scripta / programmera Smarta Hem-burken att göra anrop till Gardio enligt nedan. Svaren kommer innehålla det du vill veta. Du kan prova detta genom att ansluta din dator till centralenheten via lankabel och prova dessa kommandon så ser du hur det fungerar.

Kolla larmstatus: http://192.168.213.1:8080/get?state

Mer komplett larmstatus: http://192.168.213.1:8080/get?status

Kolla vilka kameror inkopplade: http://192.168.213.1:8080/get?sensors

Bild från utpekad kamera (där adressen efter & är den man får från get?sensors): http://192.168.213.1:8080/get?data&99b07680-1dd1-11b2-9f9d-bef0ff3e4d05

Larma på: http://192.168.213.1:8080/arm?admin&1234 där parametrarna är ID & PW på en existerande användare i routern.

http://192.168.213.1:8080/scan?admin&1234 söker efter nya kameror

OBS det finns en inskränkning i detta, och det är att centralenhetens brandvägg tillåter endast trafik till Gardio. Om din Smarta Hem-burk behöver internet så behöver den kunna få det på annat sätt.