Riktantenn för att förlänga räckvidd till en kamera (t.ex i garaget)

För kunna sätta en kamera i t.ex ett uthus eller garage dit centralenhetens wifi inte når, så rekommenderar vi att använda en extern så kallad riktantenn på kameran. Riktantennen förstärker och koncentrerar radiovågorna så de når mycket längre i en viss riktning. I våra tester så har vi nått en räckvidd mellan 20-40 meter beroende på väggar mm.

Det är enkelt att installera, du skruvar bara av dan vanliga antennen på kameran och ansluter istället riktantennen med den medföljande antennkabeln, och riktar sedan in antennen så den pekar mot centralenheten. Skruva fast riktantennen ordentligt på väggen så den inte ändrar sig.

riktantenn_till_hd_PIR-kamera1200x769.jpg

Antennen vi rekommenderar som smidigast och billigast kan du beställa direkt från Gardio. Klicka här för att se mer och beställa. Du skruvar enkelt fast den på en vägg eller ett rör och riktar den så den pekar mot centralenheten. Denna antennen är komplett med kabel som passar på kamerans antennkontakt. Du kan även köpa denna antenn på Kjell & Co.

Det finns gott om andra antenner också, och om du skall prova någon annan så skall antennsladden ha en sk RP-SMA kontakt (det den vanligaste kontakten som nästan alla routrar m.fl har).

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Kommentarer