Riktantenn för att förlänga räckvidd till en kamera (t.ex i garaget)

För kunna sätta en kamera i t.ex ett uthus eller garage dit centralenhetens wifi inte når, så rekommenderar vi att använda en extern så kallad riktantenn på kameran. Riktantennen förstärker och koncentrerar radiovågorna så de når mycket längre i en viss riktning. Det är enkelt att installera, du skruvar bara av antennen på kameran och ansluter istället riktantennen med den medföljande antennkabeln, och riktar sedan in antennen så den pekar mot centralenheten.

Antennen vi rekommenderar som smidigast och billigast kan du beställa direkt från Gardio. Klicka här för att se mer och beställa. Du skruvar enkelt fast den på en vägg eller ett rör och riktar den så den pekar mot centralenheten. Denna antennen är komplett med kabel som passar på kamerans antennkontakt.

Det finns gott om andra antenner också, och om du skall prova någon annan så skall antennsladden ha en sk RP-SMA kontakt (det den vanligaste kontakten som nästan alla routrar m.fl har). Hittar du någon bättre / billigare / snyggare antenn än ovanstående så hör gärna av dig till oss!