Tickande, surrande eller annat ljud som kommer från kamera

1. En kamera som ger ifrån sig ett ljud beror nästan enbart på att strömadaptern till kameran har gått sönder.

Om du har möjlighet att ta en strömadapter från en annan fungerande kamera så skulle det vara utmärkt. Alternativt så kan du ta strömadaptern som är till larmpanel, du behöver ta bort den 30 cm långa adaptersladden som fästes i själva larmpanelen laddningskontakt.

Om du saknar möjlighet till detta så skickar vi gärna ut en strömadapter till dig för 99 kr.

2. IR-filtret varierar mellan av/på vilket kan ge ett knäppande ljud.

Larmkamerorna har ett mekaniskt IR-filter som aktiveras för att ge fin färgåtergivning i dagsljus, och avaktiveras på natten samtidigt som IR-dioderna (de små röda lamporna runt linsen) tänds för att ge bra mörkerseende. I övergången mellan ljus och mörker så tickar det till lätt i kameran en eller några gånger när den skiftar från dag- till nattläge eller vice versa. Om det är flackande ljus i rummet, t.ex från en TV eller förbipasserande bilar, så kan det ticka mer.

Alla HD-kameror fr.o.m. version 5H (se silveretiketten under) samt alla HD PIR-kameror har en funktion där IR-filtret avaktiveras vid avlarmat så du skall slippa höra tickandet när du är hemma.

Har du en äldre kamera (dvs HD-kamera version 5A till 5G och upplever problem med att kameran tickar mer än bara vid gryning och skymning, så kolla detta:

    2.a) Om kameran tickar mer eller mindre kontinuerligt med några sekunders mellanrum när det är konstant ljus i rummet, då är det fel på hårdvaran och då byter vi ut kameran utan kostnad. För att vara säker på att det är kameran det är fel på så prova att byta plats på ett par kameror för att se om problemet beror på den specifika kameran. Det låter ungefär som när man har en stiftblyertspenna och klickar för att få fram mer stift.

    2.b) Om den är tyst i vanliga fall, men tickar när du ser på TV eller använder en dator, så prova att välja ett avlarmat-läge så kameran tittar in i väggen och ser in i sin egen skugga.

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Kommentarer