Kameran snurrar runt runt, och sedan står den och brummar

Denna artikel gäller endast HD-kameran (art nr 5, se silveretiketten under kameran).

Kameran är väldigt robust uppbyggd, men om man tappar den i golvet så kan överdelen lossna lite från underdelen. Det syns inte på utsidan, men du märker det genom att när du kopplar in strömmen till kameran så kan den snurra runt mer än ett varv, och/eller så står den och brummar och kanske hackar lite. Det beror på att en låsring har lossnat inne i kameran, så att kameran hoppas över ändlägena för motorstyrningen. Det är dock enkelt att fixa. Kontakta oss, eller försök själv! Gör så här:

1. Vänd kameran upp-och-ned och skruva ut de fyra små stjärnskruvarna som håller bottenplattan.
  2. Ta av bottenplattan ('locket' på undersidan), och lyft lite på det stora kretskortet som sitter i kameran.
  3. Då ser du en svart ring som håller fast kamerans övre del, och den har då lossnat lite från de vita klorna som håller fast den. Se bilden nedan.
  4. Innan du trycker fast ringen igen så snurra tillbaka kamerahuvudet så kabelstammen inte är tvinnad.
  5. Sedan tryck fast den svarta ringen nedåt, och försök sedan trycka de två vita klorna inåt centrum på plattan så de tar fast.
  6. Sedan är det bara att skruva ihop kameran igen.