Panelen får ej kontakt med centralenheten ('ansluter...')

När du får ett nytt Gardio-larm så är alla enheter redan parade med varandra. Om det skulle hända att panelen inte får kontakt med centralenheten så prova då följande åtgärder en efter en tills det fungerar:

1. Panelen får endast anslutas till larmets egna wifi-nät
    Du får inte ansluta panelen till ditt egna wifi-nät, för då kan den inte kommunicera med larmet! För att kontrollera så tryck på hemknappen ('huset' längst ned till vänster på skärmen), sedan på 'Inställningar', och i menyn som kommer fram så välj Wifi så ser du en lista med wifinätverk till höger. Gardionätet heter någon kryptiskt med 8 tecken blandat siffror och bokstäver. Direkt under det skall det stå 'Ansluten'. Finns det fler nätverk tillgängliga så tryck på dem ett i taget och välj 'Glöm' om det går, annars Avbryt.

2. Kontrollera att minst tre pluppar signalstyrka
    Längst ned till högen på skärmen ser du upp till fyra stycken blågröna kvartscirklar som markerar signalstyrkan för panelens anslutning till centralenheten. För att panelen skall vara snabb och stabil skall det helst skall synas minst tre pluppar, men två kan gå också. Gör det inte det så prova att flytta panelen närmare centralenheten.

3. Kontrollera att nätverkssladden sitter i rätt uttag
    Nätverkssladden skall sitta i uttaget märkt ’WAN’ på Gardio centralenheten, och uttag märkt ’LAN’ på din existerande bredbandsrouter. Annars ändra så blir rätt, och starta sedan om centralenheten (ström ur – ström i). Det är viktigt att du inte ansluter någon nätverkskabel alls till LAN-uttagen på Gardio centralenheten då det stör centralenheten.

4. Starta om centralenheten
    Om inget av ovanstående hjälper så prova att starta om centralenheten genom att dra ut strömsladden och sätta i den igen. Vänta tills gröna lysdiod med texten 'WLAN' lyser på centralenheten, då är den igång och panelen bör ansluta.

5. Återställ panelen och para om den med centralenheten igen
    - Tryck på 'huset' längst ned på skärmen för att komma till surfplattans startsida.
    - Tryck på inställningar. Det kan vara en knapp med tre prickar (strax till höger om huset), eller ett kugghjul på skrivbordet.
    - Skrolla ned till 'Appar'.
    - Leta upp Gardio-appen, och klicka på den, och sedan på knappen 'Rensa data'.
    - Tryck huset igen för att komma till skrivbordet.
    - Starta Gardio-appen med ikonen på skrivbordet och följ instruktionerna på skärmen för att para.

6. Kontakta Gardio kundtjänst
    Fortfarande ingen framgång? Kontakta oss på support@gardio.se och berätta att du provat allt i denna guiden!