Aktivera PIR-detektor för att ta bort falsklarm från ljuseffekter & flygfän

HD PIR-kameran har en inbyggd PIR-detektor som känner av varma objekt som rör sig i rummet. Genom att kombinera PIR-detektors värmedetektering med Gardio supersmarta intelligenta videoanalys som spårar rörliga objekt i bilden så uppnås dubbel detektering vilket eliminerar falsklarm pga ljuseffekter (bilstrålkastare på natten, skuggor från sol genom träd som rör sig i vinden) och stora flygfän (framförallt nattfjärilar i i maj och augusti), samt husdjur.

PIR-detektorn är aktiverad när du får ditt Gardiolarm. Om du lägger till en ny kamera i larmet, eller parar om en existerande kamera, så behöver du dock aktivera PIR-detektorn igen.

Gör så här

Du aktiverar enkelt PIR-detektorn med ett par knapptryck på larmpanelen:

4_pir.jpg

  1. Logga in på larmpanelen som vanligt, välj INSTÄLLNINGAR och sedan LARMENHETER
  2. Klicka på kameran och gå in dess INSTÄLLNINGAR
  3. Välj KÄNSLIGHET
  4. Se till att den översta knappen för detektering står till vänster:


Aktivera PIR-detektorn och öka gärna detekteringskänsligheten lite.

PIR-detektorn har räckvidd ca 7 meter, så aktivera den inte om den bevakade ytan är längre än så!

När du aktiverar PIR-detektorn så kan du samtidigt passa på att öka detekteringskänsligheten. PIR-detektorn kommer motverka falsklarm, och du får lite bättre detektering framförallt i mörker. Du kan även ta bort maskeringar av fönster, då PIR-detektorn ser till att det inte larmar på rörelser som inte är 'varma'.

Fel på PIR

Kolla i kamerans inställningar, under 'Känslighet'. Finns felmeddelande i kamerans admin att PIR inte fungerar. Några kameror före 2015-01-31 hade en felaktig kabel. Byt ut kameran, och reparera den för beg-lager.

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Kommentarer