Aktivera PIR-detektor för att ta bort falsklarm från ljuseffekter & flygfän

HD PIR-kameran har en inbyggd PIR-detektor som känner av varma objekt som rör sig i rummet. Genom att kombinera detektering med PIR-detektor med kamerans intelligenta videoanalys så uppnås dubbel detektering, och detta eliminerar falsklarm pga ljuseffekter (bilstrålkastare på natten, sol genom träd som rör sig i vinden) och stora flygfän (framförallt nattfjärilar i i maj och augusti), samt husdjur.

Du aktiverar enkelt PIR-detektorn med ett par knapptryck på larmpanelen:

Tryck INSTÄLLNINGAR, LARMENHETER och sedan välj kameran du vill ställa in, och i kamerans inställningar finns en knapp KÄNSLIGHET.

Aktivera PIR-detektorn och öka gärna detekteringskänsligheten lite.

PIR-detektorn har räckvidd ca 7 meter, så aktivera den inte om den bevakade ytan är längre än så!

När du aktiverar PIR-detektorn så kan du samtidigt passa på att öka detekteringskänsligheten. PIR-detektorn kommer motverka falsklarm, och du får lite bättre detektering framförallt i mörker. Du kan även ta bort maskeringar av fönster, då PIR-detektorn ser till att det inte larmar på rörelser som inte är 'varma'.