Steg 6: Dra testlarm

Klar med installationen av ditt nya Gardio-larm? Kom ihåg att du måste dra ett testlarm innan vi kan koppla in ditt larm till larmcentralen (punkt #6 i kom-igång-guiden).

Gör såhär:
  1. Tryck på din gubbe på panelen och ange din PIN-kod för att logga in. Tryck sedan på den blå knappen LARMA PÅ, och låt panelen räkna ned till noll så larmet blir pålarmat.

2. Dansa runt lite framför kamerorna så larmet går. Panelen börjar räkna ned från 40s, och vid noll så går larmet.

3. Har du lagt in kontaktuppgifter korrekt på Mina Sidor så får du nu larmnotifiering via SMS och epost, och har du installerat mobilappen så kommer den att ge ifrån sig signal.

4. Öppna larmnotifieringsmeddelandet (SMS eller epost) och klicka tryck på länken i meddelandet, kolla bilderna och tryck på den röda knappen TESTLARM (har du mobilappen installerad så kan du istället öppna den och trycka TESTLARM därifrån).

5. Sedan kan du larma av om du vill.

Nu får Gardio kundtjänst ditt larm så vi kan kolla att kamerorna sitter OK, och att alla inställningar ser riktiga ut. Vi återkommer till dig om något behöver justeras, och när allt är OK så kopplar vi in larmet till Nokas och meddelar dig. Läs här vad det är vi kollar på ditt testlarm!