Byta centralenhet

Centralen är väldigt robust och det är mycket ovanligt att den går sönder. Det finns dock tillfällen där den kan behöva bytas ut, tex efter åsknedslag eller om du tar över ett larm från någon annan och vill ha det 'rent'.

När du byter centralenhet så blir det som ett helt nytt larm med nya användare och nya inställningar på Mina Sidor.

För att byta centralenhet så nollställer du kameror och larmpanel, och därefter parar du dem igen till den nya centralenheten, och till sist ansluter du den nya centralenheten till ditt konto på Mina Sidor (eller skapar ett nytt konto om du inte redan har ett).

Gör så här

 1. Koppla bort den gamla centralenheten. Lägg den åt sidan, skall sedan returneras till Gardio.

 2. Anslut den nya centralenheten till ström och nätverk (WAN-port i centralenheten till LAN-port i din egen router). När WLAN-lampan tänds på ovansidan så är den igång och redo för nästa steg.

 3. Nollställ larmpanelen och para den sedan till den nya centralenheten (klicka här för instruktion).

 4. Följ instruktionerna på skärmen för att skapa ditt användaralias och PIN-kod, och sedan knappa in den nya startkoden som du skall ha fått från Gardio tillsammans med den nya centralenheten.
 5. Nollställ kamerorna (klicka här för instruktion).

 6. Para kameror till den nya centralenheten (klicka här för instruktion).

 7. Lägg till den nya centralenheten på Mina Sidor:
  1. Har du redan ett Gardiokonto på Gardio Mina Sidor så logga in, klicka på 'Lägg till larmadress' och ange startkoden som du fick med den nya centralenheten.
  2. Har du inget Gardiokonto sedan tidigare så går du först till Mina Sidor och väljer 'Jag har inget eget Gardio-konto och vill skapa ett nu'.

 8. Gå igenom guiden på Mina Sidor för att fylla i alla uppgifter samt göra testlarm så vi kan kontrollera din installation.

 9. OBS! Den gamla centralenheten måste skickas tillbaka till Gardio, vi skickar dig en returfraktsedel. När vi fått in den så kan vi ta bort ditt gamla larm så du slipper se det mer.
Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Kommentarer