Byta centralenhet

När du byter centralenhet så blir det som ett helt nytt larm med nya användare och nya inställningar på Mina Sidor. Orsak till byte kan vara t.ex. om du övertagit ett larm och vill ha det 'rent' utan historik och gamla användare, eller att centralenheten gått sönder (mycket ovanligt).

För att byta centralenhet så nollställer du kameror och larmpanel, och därefter parar du dem igen till den nya centralenheten.

Gör så här:

1. Koppla ur den gamla centralenheten (routern som det står Gardio på), dvs dra ut strömmen och nätverkskabeln.

OBS! Den gamla centralenheten måste skickas tillbaka till Gardio, vi skickar dig en returfraktsedel antingen med brev eller e-post med en länk där du själv skriver ut returfraktsedeln.

2. Anslut den nya centralenheten till ström och nätverk (WAN-port i centralenheten till LAN-port i din egen router).

3. Nollställ kamerorna (klicka här för instruktion).

4. Nollställ larmpanelen (klicka här för instruktion). Starta sedan Gardioappen igen på larmpanelen och följ instruktionerna på skärmen för att para den till den nya centralenheten.

5. Lägg till kamerorna. Logga in på larmpanelen, välj INSTÄLLNINGAR och sedan LARMENHETER. Tryck på LÄGG TILL KAMERA och följ instruktionerna på skärmen. Klicka här om du vill ha mer detaljerad instruktion.

6. Lägg till den nya centralenheten på Mina Sidor. Har du redan ett Gardiokonto på Gardio Mina Sidor så logga in, klicka på 'Lägg till larmadress' och ange startkoden som du fick med den nya centralenheten. Har du inget Gardiokonto sedan tidigare så går du först till Mina Sidor och skapa ett nytt konto.

7. Fyll i alla uppgifter på Mina Sidor och därefter gör testlarm så vi kan kontrollera och godkänna din nya installation.

8. Meddela oss startkoden för den gamla centralenheten när du är klar så tar vi bort det gamla larmet så du slipper se det på Mina Sidor. Du hittar startkoden under tabben INSTÄLLNINGAR på Mina Sidor.