Byta centralenhet

När du byter centralenhet så blir det som ett helt nytt larm med nya användare och nya inställningar på Mina Sidor. Orsak till bytet kan t.ex vara om du övertagit ett larm och vill ha det 'rent', utan historik och gamla användare, eller att centralenheten gått sönder (mycket ovanligt).

För att byta centralenhet så nollställer du kameror och larmpanel, och därefter parar du dem igen till den nya centralenheten, och till sist sätta upp kontot på Mina Sidor.

Gör så här:

1. Nollställ larmpanelen (klicka här för instruktion)

2. Nollställ kamerorna (klicka här för instruktion).

3. Anslut den nya centralenheten till ström och nätverk (WAN-port i centralenheten till LAN-port i din egen router).

4. Anslut larmpanelen till ström, starta den och starta Gardioappen på larmpanelen. Följ instruktionerna på skärmen för att skapa ditt användaralias och PIN-kod, och sedan knappa in startkoden. Klicka här om du vill se det på film.

5. Para kameror till den nya centralenheten (klicka här för instruktion).

6. Lägg till den nya centralenheten på Mina Sidor:
    1. Har du redan ett Gardiokonto på Gardio Mina Sidor så logga in, klicka på 'Lägg till larmadress' och ange startkoden som du fick med den nya centralenheten.
    2. Har du inget Gardiokonto sedan tidigare så går du först till Mina Sidor och väljer 'Jag har inget eget Gardio-konto och vill skapa ett nu'.

7. Gå igenom guiden på Mina Sidor för att fylla i alla uppgifter samt göra testlarm så vi kan kontrollera din installation.

8. OBS! Den gamla centralenheten måste skickas tillbaka till Gardio, vi skickar dig en returfraktsedel.