Anslut brandvarnare till ditt Gardio-larm

Anslut dina vanliga brandvarnare till ditt Gardio-larm och få brandvarning med bilder i mobilen!

Dina Gardio-kameror har en avancerad ljudigenkänningsfunktion som gör att du enkelt lär dina kameror att känna igen ljudet från dina existerande brandvarnare. Du aktiverar enkelt funktionen med ett par tryck på larmpanelen.

Krav på brandvarnarna

Din brandvarnare måste låta med ett tydligt pip-ljud med raka toner (så låter nästan alla brandvarnare idag), dvs inte något stigande, sjunkande eller sirenliknande ljud.

Vissa gamla brandvarnare av dålig kvalitet kan låta lite skrapigt, hest eller tom kraxigt när du trycker på testknappen. Köp nya isåfall!

Tryck på brandvarnarens testknapp för att höra hur signalen låter.

Klicka här för brandvarnare som du kan köpa från Gardio. NEXA har ett flertal bra optiska brandvarnare för mellan 80 - 200 kr på tex Kjell & Company.

Schneider Invisible fungerar tyvärr INTE eftersom den har en signal som ändrar tonhöjd.

Gör så här:

Logga in på din larmpanel, välj INSTÄLLNINGAR och under LARMENHETER väljer du den kamera du vill ansluta brandvarnaren till. Tryck på brandvarnare och följ instruktionerna på skärmen.

När du parat brandvarnaren så testa gärna att trigga larm 'på riktigt' genom att trycka på brandvarnarens testknapp så du får se hur det ser ut i mobilappen.

OBS att brandfunktionen alltid är aktiv (även vid avlarmat), förutom när du är inloggad på panelen och ca 2 minuter efter att du loggat ut från panelen.

Tänk på:

• Du kan ansluta en brandvarnare per kamera.

• Inga gamla skruttiga brandvarnare som låter som hesa kråkor.

• Om du har seriekopplade brandvarnare där flera brandvarnare låter samtidigt så måste du koppla bort denna funktion medan du parar så att endast en brandvarnare i taget låter.

• Sätt brandvarnaren mellan 3 och 8 meter ifrån kameran. Ibland kan du behöva prova lite olika avstånd innan parningen går igenom.

• Det måste vara tyst i lokalen när du parar brandvarnaren! VIKTIGT! Trafikbrus, musik etc gör att parningen kan bli fel eller misslyckas. Kan du inte få tyst i lokalen så ta med kameran och brandvarnaren till annat rum eller ned i källaren och para där. Montera sedan på rätt plats och testa att fungerar.

• Se till att fräscha batterier i brandvarnaren när du parar. Gamla batterier kan göra att ljudet blir dåligt och parningen misslyckas.