Aktivera larmzoner

Om du har flera kameror kopplat till ditt Gardiolarm kan du dela in dem i zoner. På så sätt kan du enkelt larma på olika delar av lokalen efter behov.

Du skapar larmzoner via larmpanelen i tre steg:
1. Aktivera larmzonsfunktionen
2. Hitta på namn på larmzonerna
3. Välj vilka zoner varje kamera hör till

1. Aktivera larmzonsfunktionen

larmzon_1.jpg  larmzon_2.jpg
Logga in på larmpanelen som vanligt. Tryck på INSTÄLLNINGAR och sedan på LARMZONER.

 

larmzon_3.jpg
Tryck först på AKTIVERA för att göra larmzonsfunktionen tillgänglig.

2. Hitta på namn på larmzonerna

Du kan namnge och använda upp till tre olika zoner. Tryck på ÄNDRA NAMN och skriv sedan in de namn du vill ha på zonerna. T.ex. 'Uppe', 'Nere' och 'Garage'.

3. Välj vilka zoner varje kamera hör till

Gå tillbaka ett steg och klicka på "Larmenheter". Sedan går du in på den kamera du vill länka till zonen och klickar på "Inställningar". 

larmzon_4.jpg  
Klicka på LARMZONER och sedan välj de zoner just denna kameran skall höra till.

Upprepa processen för alla kameror.

Larma på med zoner

larmzon_5.jpg   larmzon_6.jpg
Nu när du larmar på så kan du välja "larma på zon" i din larmpanelpanel eller i din mobilapp, och där väljer du vilka zoner du vill larma på. Kameror i inaktiva zoner kommer att fortsätta titta bort och inte detektera rörelse. De kommer dock att detektera brandlarm ändå.

 

Exempel på användning
Familjen Efternamnsson har Gardio med fyra kameror:

  • Ytterdörren
  • Altandörren
  • Carporten
  • Övervåningen och trappan upp

De använder två larmzoner:

Nere: Denna zon aktiverar familjen på natten som skalskydd när familjen sover, så att man t ex kan gå på toaletten utan att det larmar. Den innehåller kamerorna Ytterdörren och Altandörren.

Carporten: Denna zon larmar familjen nästan alltid på eftersom carporten inte syns inifrån huset, och familjen har haft problem med att cyklar blivit stulna från carporten. 

När familjen är hemma och vill larma delar av huset så trycker man LARMA PÅ ZON och därefter de zoner man vill larma. När man åker bort så väljer man istället LARMA PÅ ALLT.

Larma_zon.jpg

Larma alla zoner vs larma allt

Om du väljer att LARMA PÅ ZON och aktiverar alla zoner så är det nästan samma sak som att LARMA PÅ ALLT. Skillnaden är att när du zonlarmar och det sedan blir en larmdetektering i en zon så kommer bara eventuella siréner i den zonen att låta (samt larmpanelen). Detta kan vara bra om man t.ex. larmar carporten på natten för då vill man nog inte att sirénen i sovrummet skall tjuta om någon rör sig i carporten.

Väljer du istället LARMA PÅ ALLT så kommer alla siréner att tjuta när en kamera detekterar.

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Kommentarer