Optimera min internethastighet

Om ditt internet upplevs som långsamt så följ denna guide och se om det blir bättre.

• Anslut LAN på fiberboxen till WAN på routern
    • Se till att du har en nätverkskabel av typen CAT 6, detta står oftast inpräntat på själva sladden.
    • Koppla en dator med en nätverkskabel CAT 6 direkt till en LAN-port på routern.
    • Om du inte upplever någon skillnad så koppla istället direkt från datorn till fiberboxen.

• Om betydligt långsammare än direkt mot fiberboxen
    • Det kan vara så att du har dåliga kablar. Se om du har en annan du kan försöka med.
    • Koppla bort alla andra enheter som är anslutna till routern (gamla skrivare eller dylikt.)
    • Vad för hastighet klarar routern?

• Fortfarande inte bättre?
    • Kolla vilken hastighet du får ut på www.bredbandskollen.se med två webbläsare.
    • Om du vet vilken hastighetsuppkoppling du har så jämför resultatet med din uppkoppling.
    • Om du är missnöjd kontaktar du din internetleverantör för vidare felsökning.